3 dingen die mensen niet weten over kinderopvang

Kinderopvang is voor veel ouders een heet hangijzer en vooral onder jonge ouders is het een voortdurend punt van discussie. Want waar doe je als ouders goed aan? Ouders kiezen tegenwoordig steeds vaker bewust voor een bepaalde vorm van kinderopvang. Daarbij kunnen factoren als kosten, de afname van het aantal uren en sociale aspecten een rol spelen. Bij Kinderopvang Little Jungle wordt daarom opvang op maat aangeboden. Drie dingen die je misschien nog niet wist over kinderopvang.

1 Opvang per uur

Er is steeds meer vraag naar flexibele opvang. Dat houdt in dat ouders de opvang niet per hele dag willen afnemen, maar bijvoorbeeld per dagdeel. Zeker voor ouders met wisselende roosters is dagopvang vaak niet nodig. Stel dat je pas halverwege de middag naar je werk hoeft, dan heb je ’s ochtends geen opvang nodig. Daarom wordt er steeds meer flexibele opvang aangeboden. In veel gevallen betekent dat dat je de opvang per dagdeel af kan nemen, alleen een ochtend of een middag dus. Bij Kinderopvang Little Jungle kun je zelfs opvang per uur kopen, zodat je de uren dat er opvang nodig is perfect kunt afstemmen met je werk.

2 Minder duur vanwege belastingtoeslag

Kinderopvang staat bekend als een dure aangelegenheid. Natuurlijk wil je dat je kostbaarste bezit in goede handen is en is het ook logisch dat je daarvoor moet betalen, maar weinig ouders zitten op een kostenpost te wachten die zo hoog is dat het salaris van de tweede baan volledig op gaat aan de opvang. Gelukkig blijken de kosten in de praktijk vaak erg mee te vallen. Dat is te danken aan de kinderopvangtoeslag, een regeling van de Belastingdienst die ervoor zorgt dat de netto kosten een stuk lager zijn. Een deel van de kinderopvang die je nodig hebt wordt dus door de overheid gefinancierd.

3 Zelfvertrouwen en weerbaarheid

Kinderen die naar de kinderopvang gaan, brengen hun tijd door bij geschoolde pedagogisch medewerk(st)ers. Die houden de ontwikkeling van je kind in de gaten en bieden een gevarieerd aanbod aan spellen en activiteiten aan. Bovendien leert je kind al vroeg om in een groep te functioneren en om te gaan met andere kinderen. Dit kan je kind een flinke dosis zelfvertrouwen opleveren en zorgt voor een zelfstandige houding. En dat zijn factoren waar je kind de rest van zijn of haar leven plezier van zal hebben.

Kinderopvang vestigingen van de auteur:

Little Jungle Pappa Aap

Little Jungle Pappa Leeuw

Little Jungle Mamma Zebra

Little Jungle Mamma Olifant